آموزش رایگان سئو سایت (0 تا 100 سئو مقدماتی)

Wiki Article



آموزش رایگان سئو سایت (مقدماتی)


قراره در این صفحه بخشی از مطالب و ویدئوهای مربوط به دوره آموزش سئو جذب مارکتینگ مرور کنیم و نگاه کلی به روند سئو سایت بندازیم


اصطلاحات سئو


اولین قدمی که باید برای یادگیری سئو بردارید آشنایی و تسلط به اصطلاحات سئو هست، برای اینکه زمانی تکنیک هارو توضیح میدیم متوجه بشید داریم در مورد چی صحبت میکنیم و برید سراغ اجراء کردن. در پایین چند تا از ویدئوهای دوره قرار داده شده ولی برای مشاهده فیلم های بیشتر به سایت مراجعه کنید.


ریفرینگ دامین چیست ؟



کیورد استافینگ چیست؟



لینک فالو چیست؟




الگوریتم های گوگل


یکی دیگه از موارد که پایه و اساس یادگیری هست آشنا بودن با الگوریتم های گوگل و پارامترهای مربوط به اون هست، در پایین ویدئو 2 تا از الگوریتم های گوگل رو قرار دادیم برای سایر الگوریتم ها سایت رو مشاهده کنید.


الگوریتم پاندا چیست ؟



الگوریتم مرغ مگس خوار چیست ؟




استراتژی سئو



من اعتقاد خیلی زیادی به مبحث استراتژی دارم و اگر اون رو به دسترسی اجرا کنیم صد در صد خیلی سریعتر به نتایج بزرگتری خواهیم رسید. همزمان باید در نظر داشته باشید که وظیفه ی سئو اینه که برای شما پولساز باشه، نه اینکه شما پول و هزینه ی زیادی رو خرج سئو کنید و در نهایت به نتیجه ی خاصی نرسید !


دوره رایگان آموزش سئو


یک دوره رایگان 39 جلسه ای داخل سایت جذب مارکتینگ قرار داده شده که در این بخش چند تا از فیلم های دوره قرار داده شده است.


جلسه 1





جلسه 2





جلسه 3






سئو وردپرس چیست ؟!


. یکی از CMS هایی که خیلی رایج هست و اکثر وبسایت های تازه تاسیس و متوسط ازش استفاده میکنند وردپرس هست و قراره در این آموزش بیشتر در مورد وردپرس صحبت کنیم اما مطالب و تکنیک هایی که گفته میشه برای تمامی CMS ها قابلیت اجرا رو داره.


مزیت وردپرس در سایر CMS ها قدرت بالایی که در سئوتکنیکال و مباحث فنی ای هست که وجود داره. برای همین قسمت وبلاگ یک فروشگاه و سایت های تازه تاسیس بهتره که از وردپرس استفاده کنند تا در ابتدای مسیر درگیر مسائل سئو تکنیکال نباشند.


چرا وبسایت وردپرسی من نیاز به سئو داره ؟!


واقعیت اینه که امروزه با رشد و تغییر رفتار افراد با اینترنت میتونید بازدید قابل توجهی رو از طریق موتورهای جستجو سمت وبسایت خودتون هدایت کنید. درسته که میشه به کمک شبکه های اجتماعی هم به چنین خواسته ای رسید ولی در سئو جنس مخاطبان کاملا متفاوت هستند.


شما به کمک سئو بازدید های کاملا هدفمند رو جذب وبسایت خودتون میکنید و زمانی کلمه کلیدی ای رو سرچ کردن به دنبال رفع نیازشون هستند ولی در شبکه های اجتماعی باید افراد رو ترغیب کنید و یجورایی احساس نیاز رو درونشون ایجاد کنید.


از طرف دیگه فعالیت در شبکه های اجتماعی اگر به مدت یک هفته قطع بشه خیلی نتایج متفاوت هست و نرخ تعامل افت میکنه و حتی افزایش مخاطب هم کاهش پیدا میکنه. اما در سئو گاهی اوقات سئو یک سایت حتی بدون هیچ تغییر خاصی تا ماه ها تغییری رو شاهد نیستیم و بازدید و مشتری خواهیم داشت.


باید در نظر داشته باشید که مخاطبان انقدر هدفمند و که در بازه زمانی طولانی با زحمت کمتری بدست میارید ارزش خیلی زیادی داره و نمیشه سئو و دیجیتال مارکتینگ رو از همدیگه جدا کرد.


چرا گوگل نمیتواند وبسایت من را بدون سئو ببینه ؟!


درسته که گوگل خیلی باهوشه و داره سعی میکنه به کمک الگوریتم ها و آپدیت هایی که میده بهترین نتایج رو به کاربرای خودش نشون بده، اما بازم هم باید بهش کمک کنیم !


وبسایت ما در اصل توسط گوگل دیده میشه (اگر در دسترس باشه و قابلیت ایندکس داشته باشه) اما اینکه جزو رتبه های برتر مارو نشون بده، نیازه که ما لیاقت خودمون رو بهش اثبات کنیم ! این لیاقت با کارهای متعددی مثل تولید محتوا، بروزرسانی سایت، بهینه سازی سرعت سایت، بهینه سازی تگ های HTML و دریافت اعتبارهایی از سایر سایت ها هست که باید بهش تسلط پیدا کنید و به درستی اجرا کنید.


باید در نظر داشته باشی که زمانی تازه فعالیت سئو سایتت رو شروع میکنی مثل شخصی هستی که تازه داخل یک بازار مغازه زدی، به مرور زمان و فعالیتی که داری و معرفی سایت بازاری ها به اعتباری میرسی که بازدید کننده و مشتری بیشتری داشته باشی.


آیا میتوانم خودم سئو را انجام بدم ؟!


شاید تصور کنی که سئو سایت خیلی کار سختیه، باید با دنیای عجیبی از وب آشنا باشی و خوره برنامه نویسی باشی. ولی میخوام بهت بگم اصلا اینطوری نیست. باید ترکیبی از چند علم رو یاد بگیری و یه وجه اشتراک خوب داشته باشی و به عنوان مدیر کسب و کار اینترنتی یا متخصص سئو به درستی از ابزارها و تکنیک های سئو استفاده کنی.


اگر ابتدای مسیر هستی میخوام بهت بگم که سعی کن اصل و فرع شناختن رو در سئو به خوبی یاد بگیری. مثلا اینکه نیت کاربر از سرچ مهمترین چیزی هست که باید بهش توجه کنی و بقیه مسیر رو بر اساس اون بچینی. تا اینکه اصل کار رو هزینه های زیاد گذاشتن واسه بک لینک بکنی و خیلی وقت ها هم بخاطر هزینه های اشتباه و درک اشتباه از سئو نه تنها به نتیجه ی خوبی نمیرسی بلکه همه ی هزینه ها بی ارزش میشن !!!


من بهت پیشنهاد میکنم که بعد از یادگیری اصطلاحات، الگوریتم و دوره ی رایگان از دوره های تخصصی جذب مارکتینگ استفاده کنی یا اگردانش نسبی داری بری و میخوای فقط برای وبسایت خودت نقشه راه بگیری که اجرا کنی از مشاوره سئو استفاده کن.


موتور جستجو گوگل چگونه کار میکنه ؟!


برای اینکه یاد بگیری چطوری سایت رو برای گوگل انجام بدی، باید بدونی که گوگل چطوری کار میکنه ؟ اینجوری وقتی یک تکنیک سئو بهت آموزش میدن میفهمی که آیا واقعا تاثیر گذار هست و داره روی کدوم بخش اثر میذاره.


مثلا تکنیک کلاه سیاه که لینک قرار بدیم و اون رو همرنگ پس زمینه کنیم، وقتی که میدونی خزنده های گوگل میان و تمام صفحه و سایت رو بصورت کد خروجی میگیرند و تمام المان ها و محتواهارو در قالب کد میفهمن. متوجه میشی که این تکنیک کلاه سیاه رو به سادگی تشخیص میده و کار سختی واسش نیست.


crawling


در بخش کراول ربات های گوگل وبسایت شمارو میخونند و تمام کد ها و ساختارهارو داخل دیتابیس ذخیره میکنند.


Indexing


بعد از اینکه ربات ها سایت شمارو بررسی کردن در موتور جستجو صفحات شما به نمایش گذاشته میشه، به معنای این نیست روی یک کلمه کلیدی رتبه ای بدست آوردین یا بازدیدی سمت سایتتون از گوگل میاد. فقط به این معناست که گوگل سایت شمارو در دیتابیس خودش قرار داده و سئو اون صفحه و سایت شروع شده.


برای اینکه ببینی یک صفحه ایندکس شده کافیه داخل گوگل سرچ کنی


Site:domain.com/page


رتبه بندی


حالا بر اساس قدرت هر سایت و اعتباری که از نظر گوگل کسب کرده، صفحات و سایت های مختلف رو در کلمات کلیدی مختلف به نمایش میذاره.


کلمه کلیدی چیست ؟


لطفا روی صفحه بعدی کلیک کنید

ما برای رفع نیازهامون از موتورهای جستجو استفاده میکنیم، زمانی که یک عبارت رو داخل گوگل سرچ میکنیم تا گوگل نتایجی رو بهمون نشون بده، به اون عبارت سرچ شده کلمه ی کلیدی یا keyword میگیم.


تو این آموزش کلمات کلیدی رو به 2 بخش تقسیم میکنیم.


کلمات کلیدی سیلاب کم


سیلاب به معنای تعداد کلمه هست، مثلا کلمه ی (سئو) یک کیورد 1 سیلابه هست اما کلمه ی (آموزش سئو) یک کیورد 2 سیلابه هست. اصولا رقابت روی این کلمات کلیدی سنگینه و باید اعتبار و قدرت بالایی کسب کنید تا روی این کلمات به موفقیت برسید.


کلمات کلیدی با سیلاب زیاد (لانگ تیل)


کیورد هایی که از 3 الی 4 کیورد بالاتر هستند و حتی به جمله های 8 کلمه ای میرسند کلمات کلیدی لانگ تیل گفته میشه.


چرا کلمات کلیدی لانگ تیل


بنظر من 3 دلیل باعث میشه که این کلمات کلیدی ارزش بالایی داشته باشند.


1. بازدید این کلمات کلیدی شاید کم باشه ولی خیلی خیلی هدفمند هستند و میتونیم نیت کاربر رو به درستی پوشش بدیم و از اونجایی که رقابت پایینی دارند خیلی سریعتر رتبه میگیریم.


2. میتونیم روی تعداد زیادی کلمه کلیدی کار کنیم و در نهایت تعداد بازدید یجورایی جبران میشه.


3. از طرف دیگه زمانی که با یک آپدیت یا جریمه روبرو بشیم بخاطر اینکه بازدید روی تعداد کلمه کلیدی زیادی تقسیم شده با افت شدیدی روبرو نمیشیم.


بهترین استراتژی در سئو


بعد از اینهمه فعالیت در زمینه سئو بهترین استراتژی ای که برای سئو پیشنهاد میکنم استراتژی خوشه محتوا هست. به کمک این استراتژی خیلی سریعتر و راحت تر میتونید به هدف خودتون برسید، علاوه بر اینکه تقسیم سئو رو روی صفحات متعدد انجام دادین و کلمات کلیدی لانگ تیل و کوتاه رو به درستی پوشش دادین، در دوره ی رایگان مسائل مهم مربوط به این استراتژی رو توضیح دادم که میتونید داخل سایت جذب مارکتینگ مشاهده کنید.


استراتژی خوشه محتوا، نوعی ارتش برای جنگ


تصویر کنید که برای سئو سایت وارد یک جنگ میشید، طبیعتا اولین کاری که باید انجام بدین آماده کردن ارتش برای جنگ هست، در استراتژی اول فکر کنید که چندین فرمانده خیلی قوی آماده کردین و اسلحه های خیلی زیادی به فرمانده ها دادین ولی به فرمانده ها سربازی ندادین ! فقط سلاح و قدرت بهشون دادین.


اما در مدل دوم فاز اول میاید و تمام بودجه خودتون رو بر اساس نوع جنگی که دارید مثلا میذارید روی ارتش زمینی، بعد فرمانده رو تعیین میکنید، تعداد سرباز ها و سلاح هایی که نیاز داره و بهش میدین و بعد از قدرت گرفتن ارتش زمینی میرید سراغ ارتش هوایی.


مدل دوم دقیقا کاری هست که در استراتژی خوشه محتوا انجام میدیم، میایم کلمات کلیدی مهم رو به عنوان فرمانده در نظر میگیریم و با کلمات کلیدی لانگ تیل واسش سرباز میسازیم، طبیعتا هرچی تعداد سربازها بیشتر باشه فرمانده قوی تری رو داریم و رتبه گرفتن واسش آسون تر میشه.


اهمیت کلمات کلیدی در سئو و استراتژی سئو


داخل فیلم استراتژی سئو هم در مورد این صحبت کردیم که هدف ما از سئو پولساز بودن اون هست، برای همین باید مشخص کنیم که چه کلمات کلیدی برای ما پولساز هستند و بعد از اون چه کلمات کلیدی دیگه ای رو پوشش بدیم تا روی کلمه ی کلیدی پولسازمون رتبه های بهتری داشته باشیم.


ابزار های خیلی زیادی هستند که میتونیم ازشون استفاده کنیم، پیشنهادات و سرچ های مرتبط گوگل، گوگل ترندز، کیورد پلنر، کیورد تولز، ماز، ahrefs و ابزارهای دیگه. در ادامه مواردی رو که زمان تعیین کلمات کلیدی باید در نظر داشته باشید رو توضیح دادم.


آموزش گوگل ترندز


از این ابزار برای مقایسه کلمات کلیدی و میزان سرچشون میشه استفاده کرد ولی بعد از بررسی های زیاد متوجه شدم بعضی اتفاقات با یک مشکل بزرگ روبر میشیم. اینه که زمانی 2 کلمه کلیدی رو باهم دیگه مقایسه میکنیم بخاطر اینکه همه ی کلمات زیر مجموعه ی اون رو در نظر میگیره احتمال اشتباه زیاد هست چراکه هدف ما اون کلمات کلیدی نیست.


مثلا زمانی که کلمه ی هدیه و کادو رو باهم دیگه مقایسه میکنیم، هدیه میزان سرچ بالاتری داره، ولی بررسی کنیم متوجه میشیم کلمه ی هدیه تهرانی رو هم زیر مجموعه هدیه درنظر گرفته و میزان سرچش رو داره مقایسه میکنه،و این کلمه برای فروشگاه کادو هیچ ارزشی نداره، برای همین این نوع مقایسه کاملا اشتباه هست.


اما چطوری بهترین کلمات کلیدی رو پیدا کنیم ؟


اول از هرچیزی من پیشنهاد میکنم یه مبلغ کوچک ادورز (تبلیغات گوگل) روی کلمات کلیدی مد نظر برید، اینطوری متوجه میشید که چه کلمات کلیدی ای چه میزان سرچ دارند و کدوم برای شما ارزشمند هست، و با این روش خیلی راحت کلمات کلیدی مهم رو پیدا میکنم.


روش دوم هم میتونید به کمک ابزار الکسا، top keyword سایت های مشابه در زمینه کاری رو مشخص کنی و متوجه بشی که بیشتری میزان بازدیدشون رو دارن از چه کلمات کلیدی بدست میارن.


بهترین ابزار پیدا کردن کلمات کلیدی، گوگل هست.


یکی از بهترین ابزار برای پیدا کردن کلمات کلیدی یک حوزه، پیشنهادات گوگل + سرچ های مربتط در گوگل هست، من شخصا خیلی از این روش استفاده میکنم و واقعا کلمات کلیدی بی نظیری از نظر کیوردهای مفهومی بهمون میده و میتونیم تشخیص بدیم کاربرا چه هدفی از سرچ کلمات دارند.


سئوی داخلی on-page seo




به مجموعه فعالیت هایی که داخل سایت برای بهبود رتبه در نتایج گوگل انجام میدیم اصطلاحا سئو داخلی گفته میشود.


سئوی داخلی شامل:


· سئو تکنیکال و فنی


· سئو محتوا


سئو تکنیکال


به مجموعه فعالیت هایی که از نظر کدنویسی و مباحث فنی داخل سایت اجرا میکنیم تا در نتایج موتورهای جستجو بهبود رتبه داشته باشیم. البته در مرحله ی اول سایت باید قابلیت ایندکس شدن رو داشته باشه و گوگل بتونه صفحات رو بخونه و ایندکس کنه، و موضوع بعدی از نظر بهینه سازی ساختار و معماری، سرعت سایت و ... هست


سئو تکنیکال شامل چه مواردی میشه ؟


· تگ های html


· معماری و ساختار سایت


· سرعت سایت


تعیین کلمات کلیدی


یکی از مهمترین و کلیدی ترین کارهایی که متخصص سئو انجام میده و در صورتی درست انجام داده باشه ادامه ی مسیر خیلی لذت بخش تر و راحت تر خواهد بود. مبحث تعیین کلمات کلیدی هست، یعنی مشخص کنیم که روی چه کلمات کلیدی ای قرار هست در گوگل رتبه بگیریم و برای بهبود رتبه روی کلمات کلیدی اصلی، چه کلمات کلیدی جانبی کار کنیم که روند سریعتر و راحت تر باشه.


خیلی وقت ها پیش میاد که کلمات کلیدی اصلی بیزینس اشتباه انتخاب میشه، شاید خیلی کم چنین مشکلاتی رو ببینیم ولی هنوز هم داشتم مشاوره هایی که کلمات کلیدی اولیه بیزینس یا سایت به درستی انتخاب نشده، برای مثال یک بیزینس تو کار فروش ردیاب خودرو هست. کلمه کلیدی هدف این بیزینس طبیعتا باید کلمه ی خرید ردیاب خودرو باشه، و بعد از اون هم ردیاب خودرو.


ولی به اشتباه شخصی کلمه ی ردیاب رو کلمه ی اصلی در نظر گرفته بود و هدفش این بود روی این کلمه افزایش رتبه و بازدید داشته باشه، اما در اصل چه اتفاقی میوفته؟ هدف افرادی که این کلمه کلیدی رو سرچ کردند ربطی به بیزینس دارند و ارزشش رو داره انقدر برای این کلمه کلیدی هزینه مالی و زمانی بذاریم ؟


قدم اول: انتخاب کلمه کلیدی اصلی


اینجا باید بهترین کلمات کلیدی حوزه کاری خودتون که میزان سرچ بالایی دارند رو مشخص کنید، من پیشنهاد میکنم در ابتدای کار بر اساس بیزینس کلمات کلیدی مهم و پولساز رو الویت بندی کنید و بعد از اون از بخش top keyword ابزار الکسا سایت ها رقیب و مشابه رو بررسی کنید و کلمات کلیدی ای که سرچ بالایی دارند رو پیدا کنید.


قدم دوم : کلمات کلیدی لانگ تیل


طبیعیه که هدف اصلی همه ی سایت ها اینه که روی کلمات کلیدی هدفمند که بیشتری بازدید رو میاره رتبه بگیرند، اما باید ببینید در ابتدای مسیر اصلا پتانسیلش رو دارید، در دوره استراتژی سئو مفصل در موردش صحبت کردم.


ولی بخوام خیلی خلاصه بگم یکی از روش های معمول ساده اینه که در ابتدای کار میایم روی کلمات کلیدی بلند و مرتبط کار میکنیم تا سایت اعتبار و بازدید بدست بیاره و بعد از اون روی کلمات کلیدی سخت تر کار کنیم. البته این ساده ترین مسیر هست ولی میشه بر اساس بودجه و پتانسیل های سایت روش های دیگری رو هم انتخاب کرد.


برای پیدا کردن این کلمات میتونید داخل گوگل کلمه کلیدی اصلی (بنیادی) رو سرچ کنید و از قسمت کلمات کلیدی پیشنهادی و سرچ های مرتبط، کلمات کلیدی ارزشمند و لانگ تیل حوزه کاری رو پیداکنید.


قدم سوم: ابزارهای تعیین کلمات کلیدی


ابزارهای خیلی زیادی برای استفاده در این بخش وجود داره که در دوره رایگان آموزش های همگی وجود داره، اما بعد از فعالیت هایی که تا به الان داشتم ابزار کیورد تولز keywordtool.io یکی از ابزارهای کاربری برای پیدا کردن کلمات کلیدی لانگ تیل هست.


تگ تایتل هر صفحه


اولین موردی که از سئو شما رو کاربران در صفحه ی سرچ گوگل میبینند تایتل با عنوان یک صفحه هست، در نتیجه در اینجا باید چند نکته ی مهم رو رعایت کرده باشیم.


1. کلمه کلیدی صفحه در تایتل قرار داده باشیم (پیشنهاد میکنم در ابتدای تایتل)


2. از قواعد تبلیغ نویسی استفاده کنیم تا عنوان جذاب تر شود


با رعایت 2 روش بالا ما سعی میکنم نیت کاربر رو پاسخ بدیم علاوه بر اون نرخ کلیک رو افزایش بدیم. در این بخش با رعایت چند نکته ی ساده میتونیم تعداد بازدید کننده ی بیشتری رو بدست بیاریم در عین حال که به مرور کمک میکنه افزایش رتبه هم داشته باشیم.


باید در نظر داشته باشید که عبارتی که در تایتل قرار میدین طولانی تر از حد معمول نباشه چراکه باعث میشه از یجا به بعد بصورت (...) نمایش داده بشه.


توضیحات متا meta description


داخل صفحه ی سرچ گوگل بعد از عنوان (تگ تایتل)، توضیحات متا قرار داده میشود. در این قسمت هم ما سعی میکنیم بصورت خلاصه آنچه در صفحه میگذره رو توضیح بدیم + پوشش نیاز کاربر از سرچ و همچنین ترغیب کاربر برای وارد شدن به صفحه.


از نظر سئویی پیشنهاد میکنم در ابتدای این تگ از کلمه ی کلیدی استفاده کنید و از سایر کلمات کلیدی مترادف و هم معنی رو هم میتونیم در این بخش استفاده کنیم.


تگ های heading


بعد از تگ عنوان ما یک تگ H1 باید استفاده کنیم و از سایر تگ های هدینگ بر اساس عنوان و زیر عنوان بندی ای که مقاله داره استفاده میکنم. در اصل به کمک این ساختار مشخص میکنم کدوم از زیر عنوان ها زیر مجموعه ی چه عنوانی هستند. هم درک موضوع و معنایی رو برای گوگل ساده تر میکنه هم از نظر بصری محتوارو خواناتر میکنه. در مورد نحوه استفاده از تگ ها و تعداد اونها در چک لیست سئو محتوا + آموزش سبز کردن چراغ های افزونه Yoast SEO توضیح دادم.


تولید محتوای یونیک


اول از هرچیزی بگم که محتوای یونیک یعنی چی؟ بنظر من اینکه یک محتوا صرفا کپی نباشه به معنای یونیک بودن اون نیست! کانتنت یونیک یعنی محتوایی که یک ارزش خلق کرده که کاربر بهش نیاز داشته. ساده تر بگم، نیاز مخاطب هدف داخل محتوا به درستی پاسخ داده شده علاوه بر اینکه انقدر ارزشمند بوده که کاربر رو ترغیب کنه که محتوا رو به اشتراک بذاره.


تولید محتوای با کیفیت شما را تبدیل به منبعی قابل اعتماد می کند؛تمام چیزی که گوگل برای کاربرانش می خواهد.در ادامه چند نکته درباره ی تولید محتوای با کیفیت می خوانیم.


در حال حاضر برای رشد در حوزه محتوا فقط روی محتوای متنی تمرکز نکنید، امروزه محتوای ویدئویی یکی از پر مخاطب ترین محتواها هست و طبیعتا باید بهش توجه کنیم. گرچه برای سئو به ترکیبی از محتواها نیاز داریم که بتونیم سریعتر به رتبه ی دلخوا دست پیدا کنیم.


پیشنهاد میکنم قبل از اینکه روند تولید محتوا رو شروع کنید، برید سراغ تحقیق بازار و اینکه مخاطبان شما چه نیازهایی دارند و شما چطور میتوانید به این نیازها به کمک محتوا پاسخ دهید ؟


در آموزش بازاریابی محتوا مفصل در مورد این موضوع صحبت کردم و پیشنهاد میکنم حتما این آموزش رو ببینید.


راه اندازی نسخه AMP


من فعال سازی نسخه ی AMP رو طبق محدودیت هایی که داره بیشتر برای سایت های خبری و مقاله محور پیشنهاد میدم. چراکه از نظر کدنویسی محدودیت های زیادی داره که گاهی اوقات مثلا برای اطلاع رسانی تخفیف ها در پاپ آپ به محدودیت میخورید و مشتری های زیادی رو از دست میدین.


رعایت چگالی کلمه کلیدی


چگالی کلمه کلیدی مربوط به بدنه ی محتوا هست، اینکه چند بار یک کلمه کلیدی رو تکرار کردین که به صورت درصدی مشخص میشه. مثلا اگر در مقاله ی 100 کلمه ای 3 بار کلمه کلیدی تکرار شده باشه چگالی 3 درصد هست .


یه موضوع مهم رو بگم : بر اساس نوع کلمه کلیدی چگالی کلمه کلیدی متفاوته، مثلا زمانی که دارید یک کلمه ی 2 سیلابه کار میکنید طبیعی هست که چگالی کلمه کلیدی اون روی 3 درصد باشه ولی برای یک کلمه کلیدی 6 سیلابه این میزان تکرار کلمه کلیدی زننده هست.


برای همین من همیشه پیشنهاد میکنم که سعی کنید محتوا رو روون بنویسید و به این گیر ندین که چقدر کلمه کلیدی رو تکرار کردین، بصورت طبیعی اگر یک محتوا آماده کنید احتمال 90% چگالی کلمه کلیدی مناسب هست ولی زمانی که به عمد میخوایم رعایت کنیم بیش از اندازه تکرار میکنیم و درگیر کیورداستافینگ میشیم.


همچنین پیشنهاد میکنم روی موضوع توزیع کلمات کلیدی بیشتر وسواس به خرج بدین، یعنی میزان پخش بودن کلمه کلیدی در مقدمه، بدنه ی محتوا و بخش پایانی مقاله به گونه ای باشه که توزیع کلمه کلیدی به درستی رعایت شده باشه.


رابط کاربری (UI) مناسب


این موضوع شاید دیگه خیلی بدیهی باشه ولی اشاره بهش خالی از لطف نیست، ما همیشه در مورد UX صحبت میکنیم که تجربه کاربری مفید باشه و نیت کاربر به درستی پاسخ داده بشه. اما باید بدونید که جذابیت بصری هم جزئی هست UX هست. به معنای این نیست یک ساختار خیلی خفن و زیبا داشته باشیم اما اگر از نظر فونت، سایز فونت، رنگ فونت، رنگ پس زمینه و ... اصول اولیه رو رعایت کرده باشیم مطمئن باشید در این بخش موفق خواهید بود. ولی مشکل از اونجایی شروع میشه ایده های خلاقانه باعث عدم ارتباط مخاطب با ساید میشه که باید چنین موضوعاتی رو به حداقل برسونید.


بهینه سازی سرعت سایت


سرعت سایت در حال حاضر یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل هست که باید در الویت کار خودتون قرار بدین. مخصوصا در حال حاضر که علاوه بر سرعت آپلود یک صفحه نحوه آپلود هم اهمیت بالایی پیدا کرده، یعنی گوگل متوجه میشه که اولین المان و محتوایی که در معرض نمایش گذاشته میشه چیه و باید اون رو طبق نیاز کاربر بهینه سازی کنیم.


یکی از ابزارهایی که بهتون کمک میکنه سرعت سایت خودتون رو بررسی کنید و مقایسه کنید ابزار GTmetrix هست که خیلی راحت واستون آنالیز میکنه و مشکلات رو میگه. در نظر داشته باشید که فقط یک صفحه رو بررسی میکنه و اگر فرمت صفحات متفاوتی دارید برای اونها هم آنالیز سرعت رو داشت باشید.


بهینه سازی تصویر


یکی از ساده ترین چیزایی که نمیشه ازش گذشت و یک پارامتر خیلی مهم تاثیر گذار در رنکینگ هست سرعت صفحه هست. حجم عکس روی سرعت تاثیر گذاره پس میتونیم خیلی راحت تصویر رو از نظر حجم و سرعت بارگذاری بهینه سازی کنیم.


غیر از موضوع حجم عکس، متن جایگزین یا تگ alt تصاویر رو بر اساس کلمه کلیدی بهینه سازی کنیم تا عکس ها روی کلمات کلیدی مختص خودشون رتبه بگیرن.


بهینه سازی URL


خیلی خلاصه و ساده میگم که با رعایت کردن چه مواردی آدرس یک صفحه رو بهینه سازی کرده باشیم.


1. کوتاه بودن آدرس صفحه


2. داشتن کلمه کلیدی


3. انگلیسی بودن url


شاید در مورد 2 و 3 یکم گیج شده باشید اما به معنای اینه که همون کلمه کلیدی رو ترجمه انگلیسی در آدرس صفحه قرار بدین.


لینک سازی داخلی


همونطور در ویدئوها گفتم لینک ها راه های ارتباطی بین فضای آنلاین و وب هستند، در نتیجه ما میتونیم به کمک لینک ها ارتباط بین صفحات سایتمون رو ایجاد کنیم که در مرحله اول به گوگل کمک میکنیم مفهوم هر صفحه و سایت رو بهتر درک کنه و بعد از اون قدرت سئویی سایت رو در تمام صفحات به گردش در میاریم.


ساختار های متفاوتی برای لینک سازی وجود داره ولی استراتژی لینک سازی هرمی و عنکبوتی روش هایی هست که من خیلی ازشون استفاده میکنم و بنظرم استراتژی های موفقی در لینک سازی داخلی هستند و میتونید داخل سایت ازشون استفاده کنید.


آپدیت محتوایی


پیشنهاد میکنم در صفحه هایی که از نظر سئو ارزش بالایی دارند چند وقت یکبار (مثلا 2 ماه یکبار) یک پاراگراف متن + تصویر و حتی ویدئو اضافه کنید، این آپدیت باعث افزایش قدرت سئویی این صفحه میشه و در بهبود رتبه تاثیر خیلی زیادی داره.


اینکه نرخ آپدیت چه مدت زمانی باشه بر اساس پروژه هست ولی در مقالات و محتواهای متن محور همون تایمی گفتم خیلی مناسبه.


دریافت لینک داخلی از صفحه ای با اعتبار بالا


اگر تصمیم داشته باشید که قدرت یک صفحه رو سریع افزایش بدین و سریعتر در نتایج گوگل رنک بگیره یا جایگاهش حفظ بشه استفاده از این تکنیک هست. در این روش به کمک ابزار سرچ کنسول مشخص میکنیم که کدوم از صفحات سایت بیشترین میزان بازدید و قدرت سئویی رو داره، بعد در این بخش به کمک لینک داخلی و یک آپدیت محتوایی به صفحه ای که میخوایم قدرت بدست بیاره لینک میدیم.


برطرف کردن خطا 404


بعضی وقت ها به دلایل مختلفی آدرس یک صفحه تغییر میکنه، اما لینک سازی هایی که تا به الان برای اون صفحه انجام شده هیچ تغییری نمیکنند. همین موضوع باعث میشه که ارورهای 404 داخل سایت بوجود بیاد.


اول از هرچیزی این ارور ها به بودجه ی خزش گوگل ضربه میزنند، چون ربات های گوگل وارد صفحات 404 میشن طبیعتا متوجه مشکل به این بزرگی میشن و اگر تعداد این صفحات بیش از حد معمول باشه حتی باعث کاهش و افت رتبه ی یک سایت میشود.


موضوع دوم هم لینک سازی داخلی و ارزشی هست که به درستی منتقل نمیشه و داره هدر میره، خیلی راحت میتونید به کمک ابزار ها این ارورهارو بدست بیارید و رفع کنید.


تشویق مخاطبان به کامنت گذاشتن


همونطور که قبل تر هم اشاره کردم آپدیت محتوایی ارزش بالایی به صفحه میده، یکی از مدل آپدیت های یک صفحه کامنت هایی هست که در صفحه قرار داده میشن و باعث بروزرسانی میشوند. پس یکی از کارهایی که میشه انجام داد ترغیب کاربران در کامنت گذاشتن هست، گاهی اوقات یه متن ساده که نظر شما در مورد این موضوع چیست باعث میشه کامنت های زیادی برای صفحه ایجاد بشه. در نتیجه سعی کنید در صفحات سایتتون طبق اون محتوا به نوعی کاربران ترغیب کنید که واستون کامنت بذارند.


آموزش سئو وردپرس با افزونه yoast seo


یکی از افزونه های معروف در زمینه سئو yoast seo هست که باید بهتون بگم اگر دارید طبق این ابزار پیش میرید به معنای این نیست که در سئو موفق هستید ! این ابزار صرفا سئو یک صفحه رو از نظر یکسری پارامتر سئو آنالیز میکنه و امتیاز میده که میتونید به عنوان یک چک لیست بهش نگاه کنید. ولی برای موفقیت در سئو باید استراتژی داشته باشید و روند موفقیت رو از ابتدا طی کنید.


اما قابلیت های این افزونه هم ارزشمند هست، ریدایرکت ها و نوایندکس هایی که به کمک این افزونه میتونید انجام بدین، یا اجرا سایت مپ که خیلی راحت انجام میشه. در مجموع نصب افزونه و تنظیمات اولیه کمک زیادی بهمون میکنه ولی برای سئو یک سایت باید فاکتورها و فعالیت های دیگه رو هم مد نظر داشته باشید.


اهمیت هاست روی سئو


خب تا الان زیاد به این موضوع اشاره کردم باید سرعت سایت رو بهبود بدیم، یکی از پارامترهای موثر در سرعت سایت، هاست هست. علاوه بر اون موضوعی مثل امنیت هم به هاست ربط داره. در نتیجه هاست قوی روی سئو سایت شما تاثیر بالایی داره برای همین در این بخش حواستون باشه از چه شرکتی چه هاستی تهیه میکنید که مناسب با نیاز و تعداد کاربران شما باشه.


سئو خارجی off-page seo




شاید شما هم به اشتباه فکر میکنید سئوخارجی یعنی لینک سازی! ولی باید بگم که اصلا اینطور نیست. سئو خارجی به معنای تمام فعالیت هایی که در خارج از سایت انجام میدیم تا بهبود رتبه داشته باشیم.


درسته که لینک سازی یکی از فعالیت ها هست اما تمام سئو خارجی نیست، مباحثی مثل برندینگ، تبلیغات، فعالیت در شبکه های اجتماعی روی سئو خارجی ما تاثیر گذار هستند.


حتی زمانی یک کمپین بیلبورد در سطح شهر انجام میشه روی سئو یک سایت تاثیر گذار هست. پس در نتیجه باید در این بخش علاوه بر اینکه روی لینک سازی فعالیت میکنیم باید روی قدرت برند هم فعالیت داشته باشیم .


قبول دارم که سیگنال برند خیلی سخت و زمانبر هست اما یکی از قوی ترین فاکتورهای سئو خارجی هست، اما باید همینجا بگم که روی خیلی از پروژه ها میشه فقط با فعالیت روی بک لینک به رتبه های بالا دست پیدا کرد و این موضوع بخاطر رقابتی هست که وجود داره. اما در حوزه ای مثل خرید بلیط هواپیما که رقابت شدیدی وجود داره، سیگنال برند هم یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در رتبه بندی هست.


انواع سئو و بهینه ساز سایت


یکی دیگه از روش های تقسیم بندی سئو بر اساس کلاه سفید، خاکستری و سیاه هست. این نوع تقسیم بندی مربوط به رعایت قوانین و الگوریتم های گوگل هست.


سئو کلاه سفید


در این روش از سئو ما دقیقا طبق تمام قوانین گوگل پیش میریم و از تمام محدودیت هایی که گفته پیروی میکنیم. در سئو کلاه سفید زمان زیادی رو برای بدست آوردن رتبه نیاز داریم و میشه گفت مسیر طولانی ای هست که هرکسی حاضر این فقط در این مسیر قدم بذاره ?


سئو کلاه سیاه


در این روش از سئو با دور زدن الگوریتم ها و قوانین گوگل سعی میکنیم که خیلی سریع به رتبه هایی که میخوایم برسیم. اما آپدیت های گوگل متوجه دور زدن این قوانین میشن و خیلی سریع و سخت مارو درگیر جریمه میکنند. (جریمه به معنای حذف سایت از نتایج گوگل هست)


سئو کلاه خاکستری


میشه گفت ما بین سفید سیاه، البته من بهش میگم روش های کلاه سیاهی که طبیعی جلوه داده شده و گوگل متوجه نمیشه، در اینجا ما میایم فاکتورهایی که بصورت طبیعی باید ایجاد بشن رو خودمون اجرا میکنیم ولی به مدلی اجرا میکنیم که خودمون تاثیر گذار نبودیم . (بیشتر هم برمیگرده به مباحث لینک سازی)


بهترین روش چیه ؟


بنظر من بهترین کاری رو که میشه انجام داد اینه که بیایم از نظر سئو داخلی بی نقص باشیم، بهترین ساختار و محتوارو داشته باشیم، از نظر سرعت سایت عالی باشیم و ... بعد برای سریع رسیدن به موفقیت از روش های سئو خاکستری استفاده کنیم.


اینجا اضافه کنم یه زمانی من تعصب داشتم که فقط با سئو کلاه سفید پیش برم ولی به مرور زمان که متخصص تر شدم دیدم مدلی که بالا واستون توضیح دادم بهترین و ساده ترین روشی هست که هم از نظر مالی هم از نظر زمانی صرفه جویی میکنیم.


Report this wiki page